‘Somewhere over the rainbow’

 

woensdag 24 mei 2023

inloop vanaf 19.00 uur - start programma 19.30 uur

AANMELDEN

WAAR GAAT HET OVER?

 

‘Somewhere over the rainbow’

 

Hierbij nodigen wij u, trouwe en mogelijk nieuwe bezoekers graag uit voor de Themater-avond van 24 mei aanstaande. Zoals gebruikelijk vangt deze (gratis toegankelijke avond) aan om 19.30 uur en de inloop is vanaf 19.00 uur. Deze avond staat in het teken van het thema LHBTIQ+. De meesten weten inmiddels wel waar dat voor staat: lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transseksuelen, interseksuelen en queers.

 

Verschillende groepen in onze samenleving die het soms niet gemakkelijk hebben. Wij spreken gemakkelijk over het feit dat Nederland op dat punt voorloper is (eerste homohuwelijk) maar is dat ook wel echt het geval? Deze avond zal vooral gericht zijn op de jongeren en ouderen binnen deze groep(en) en daarbij zal aandacht zijn voor vragen als: Wat weten wij uit onderzoek en praktijk over deze groep? Wat gaat er goed en waar zien wij (groeiende) problemen? Hoe vergaat het deze groep op bijvoorbeeld school of in het verzorgingshuis?

 

In de media zien wij de laatste tijd het nodige over geweld en andere vormen van intimidatie jegens deze groep (‘we lopen niet hand in hand op straat’). Wat valt te zeggen over deze ontwikkeling? Verandert het beeld van de samenleving jegens deze groep en wat betekent dat voor deze (deels) kwetsbare jongeren en ouderen?

 

Deze en andere vragen zullen zeker de revue passeren. Wij laten zowel de wetenschap als personen uit deze groepen zelf aan het woord. Wij gaan ervan uit dat het voor velen een verhelderende avond zal zijn, waar ook voldoende ruimte is voor nadere uitleg en discussie. De avond maakt hopelijk duidelijk of de optimistische toon van ‘Somewhere over the rainbow’ (Judy Garland en later Diana Ross) in werkelijkheid door vertegenwoordigers uit deze ‘regenbooggroepen’ ook zo wordt beleefd.

 

Graag tot 24 mei in het Isala Theater.

 

Met Inspirerende groet,

Bestuur Stichting Themater

 

Alida Vreden-Cyrus

Yole Rizzo

Annelous van der Klauw-Cornet

Pouria Taghavi

Pieter van Keulen

Lex Cachet

Menno van Duin

PROGRAMMA

 

Onder leiding van onze vaste moderator Frénk van der Linden.

 

Eerste spreker:

Prof.Dr H.M.W.Bos , Professor Sexual and Gender Diversity in Families and Youth

 

Tweede sprekers:

Jan Derksen-Wynn en Marc Wynn-Derksen, Ambassadeurs Roze50+

 

Eerste act: LUDIQUE!

 

Paneldiscussie

 

Tweede act: Ink van der Horst, Van Ter Lering en Vermaak.

AANMELDEN

TERUG NAAR HOME

TERUGBLIK VORIGE THEMA'S