INFORMATIE  INNOVATIE  INSPIRATIE  INVITATIE

#DEELECONOMIE

WAAR GING HET OVER?

Een zeer geslaagde avond met veel diepgang en discussie over het onderwerp #deeleconomie. De snelgroeiende ontwikkelingen binnen de deeleconomie en de opkomst van particuliere ondernemers die grote ketens overstijgen leidde tot veel uiteenlopende opinies. Logisch, een zeer actueel thema, niet meer weg te denken en vol impact binnen ons dagelijks leven.

 

Prof. Koen Frenken van de Universiteit Utrecht opende de avond met een alomvattende definitie en de verschillende onderdelen van onze deeleconomie. Deeleconomie is volgens hem tijdelijk toegang geven tot onbenutte goederen. In zijn betoog belichte hij zowel de voor- als nadelen van deeleconomie. Volgens prof. Frenken is het van essentieel belang dat er vanuit de politiek een beter toezicht komt op de snelle ontwikkelingen binnen de deeleconomie.

 

Michel Willems, oprichter van BimBimBikes.com, bracht een vooral persoonlijk verhaal over hoe hij als ondernemer een plek gevonden heeft binnen de deeleconomie: Simpelweg omdat hij tijdens zijn reis in San Francisco geen fiets kon krijgen. Deeleconomie meneer Willems aan het denken gezet en hij heeft in zijn verhaal het publiek laten zien dat deeleconomie eigenlijk niets nieuws is: het bestond al lang voor het internet er was.

 

Cabaratier Vincent Bijlo gaf na de pauze een ijzersterk optreden, waarin hij de materialistische ontevredenheid van de mens belichtte. Zijn persiflage op de realiteit leidde tot veel reacties en een uitbundig applaus vanuit de zaal.

 

De zaaldiscussie werd ingeleid door de altijd scherpe en adequate Jan Dirk Stouten, met Rob Lagendijk, oprichter van AirDnD, en hotelmanager Quince Dirks van NH in Capelle aan den IJssel, op de bank. Binnen deze discussie was een duidelijk verschil in opinie zichtbaar tussen de twee sprekers. In de zaal leidde dat ook tot veel reacties. Een sterke verdeeldheid in opinies met betrekking tot de grote ketens, zoals NH, die overschaduwd worden door particuliere initiatiefnemers zoals AirDnD. Een zinnige discussie die velen aan het denken gezet heeft.

Bekijk hieronder de fotoreportage van de avond gemaakt door Rogier Bos - rogierbos.com

NAAR ALLE THEMA'S

TERUG NAAR HOME