INFORMATIE  INNOVATIE  INSPIRATIE  INVITATIE

50e THEMATER - MUZIEK ALS MEDICIJN

WAAR GAAT HET OVER?

Al zolang de mens bestaat, maken en genieten we van muziek. Wat doet muziek met ons? Hoe werkt het in ons brein, wat gebeurt daar letterlijk tussen onze oren? Muziek dringt onmiddellijk en diep door tot het binnenste van de mens, en kan meer betekenen dan alleen cultuur of ontspanning. Muzikale klanken hebben invloed op ons welbevinden, kunnen je uit de put halen, maar ze hebben ook een fysieke werking. Ergens in de chemie van ons lijf gebeurt er iets als we muziek horen.

 

Foundation Muziek als Medicijn is een initiatief van emeritus hoogleraar chirurgie prof. dr. Hans Jeekel. Hij doet onderzoek naar de invloed van muziek op het welbevinden van (operatie)patiënten: ‘Muziek als duurzame behandelingsvorm kent geen bijwerkingen. De goede toegankelijkheid van muziek in combinatie met minimale kosten maakt een brede toepassing mogelijk en kan kostenbesparend werken. Door het uitvoeren van systematische literatuuranalyses en kwalitatief hoogstaand klinisch onderzoek draagt de onderzoeksgroep bij aan de wetenschappelijke kennis over de werking en de toepassing van muziek.’

 

Meer over Muziek als Medicijn is te vinden op de website muziekalsmedicijn.nl

 

Deze avond begon met een inleiding van prof. Jeekel. Daarna kwamen medewerkers, onderzoekers en andere betrokkenen op het podium die lieten zien en vooral horen waar ze mee bezig zijn. Zij deden ook het artistieke gedeelte van deze Themater verzorgen.

 

Na de pauze was er zoals altijd het Themater-debatprogramma met een forum, waarin natuurlijk ook de sprekers van Muziek als Medicijn plaatsnamen. Een unieke gelegenheid om vragen te stellen aan bevlogen mensen die op een bijzondere manier met mens en muziek bezig zijn.

 

De avond wordt gepresenteerd door onze vaste moderator Frénk van der Linden.

50e THEMATER & NIEUWE LOGO THEMATER

Bestuurslid Pouria Taghavi, die o.a. verantwoordelijk is voor de marketingcommunicatie van Themater, presenteerde in deze thema-avond het nieuwe logo van Stichting Themater. Hij vertelde dat merken eigenlijk levende wezens zijn. Ze worden geboren, worden volwassen en misschien soms wat stoffig. Want immers, wie draagt nog steeds hetzelfde als 15 jaar geleden? Ook merken moeten zich blijven verversen en vernieuwen.

Zo ook Themater. Stichting Themater bestaat inmiddels ruim 17 jaar en het was hoog tijd voor een nieuwe identiteit. Zodoende dat we een nieuw logo hebben laten ontwerpen dat helemaal past in deze tijd en bij de uitstraling van Themater.

 

Een nieuw logo alleen is niet genoeg. De komende periode gaan we stap voor stap samen met ons bestuur Themater futureproof maken. We bestaan meer dan 17 jaar en zijn een informatieplatform. Themater is niet meer weg te denken uit het Capelse, maar we moeten ons wel blijven ontwikkelen. Op naar de volgende 50 Thematers!

VAN CAPELLEN STICHTING DONEERT AAN

HET MUZIEK ALS MEDICIJN FONDS, ERASMUS MC

Bekijk hieronder de fotoreportage van de avond gemaakt door Rogier Bos - rogierbos.com

TERUG NAAR ALLE THEMA'S

TERUG NAAR HOME