OVER ISALA THEATER

DE ORGANISATIE

Het Isala Theater is een middelgroot theater in het centrum van Capelle aan den IJssel. In september 1999 opende het theater zijn deuren. Het theater heeft een grote zaal (ca. 500 stoelen) en een kleine zaal (ca. 150 stoelen) en het biedt een podium aan toneel, cabaret & kleinkunst, dans, literair theater, musicals, muziektheater, familie- en jeugdvoorstellingen. Naast professionele voorstellingen zijn er  in het theater wekelijks filmvertoningen.

 

Het Isala is ook partner bij het organiseren van verschillende evenementen, zoals personeelsfeesten, einduitvoeringen van scholen, bedrijfspresentaties en congressen. Daarbij vinden er door het jaar heen verschillende amateurvoorstellingen plaats. De gemeente Capelle aan den IJssel is middellijk eigenaar van de bv. Het Isala is een klantgedreven organisatie.

 

MISSIE, VISIE & KERNWAARDEN

missie Met een brede en toegankelijke programmering wil het Isala voorzien in de behoefte aan ontspanning. Het Isala is de plek voor ontmoetingen, belevenissen, verbindingen, vermaak en inspiratie.

 

visie Het cultureel ondernemende hart van Capelle zijn, een plek voor ontmoeting en beleving die onmisbaar is en waar iedereen zich thuisvoelt.

 

kernwaarden Onze belangrijkste waarden zijn klantgedrevenheid, goed gastheerschap, kleinschaligheid, persoonlijk, professionaliteit en flexibiliteit.

 

GOVERNANCE CODE CULTUUR

Het Isala Theater hanteert de Governance Code Cultuur. Dit is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de culturele sector. De cultuursector kenmerkt zich door grote diversiteit, maar voor de gehele sector geldt hetzelfde: het werken met gemengde financiering, risicobeheer, toezicht en verantwoording is zwaarder gaan tellen. Organisaties die zich hiervan bewust zijn hanteren de Governance Code Cultuur.

 

GESCHIEDENIS EN ARCHITECTUUR

Isala is de naam die de Romeinen lang geleden gaven aan de Hollandsche IJssel. Het Isala Theater opende zijn deuren in september 1999. Het theater is ontworpen door architect Martien van Goor van Greiner Van Goor Huijten Architecten BV en heeft een grote en een kleine zaal. Beide zalen zijn voor uiteenlopende doeleinden te gebruiken. Ook beschikt het Isala Theater over diverse multifunctionele foyers.

 

BESTUUR

bestuurders/directie:

mevr. I. Rizzo

mevr. J.M. van der Knaap

 

commissarissen:

dhr. R.I. Langenberg

dhr. H.J.M. Akkermans

dhr. J.P. Houweling

TERUG NAAR HOME

TERUGBLIK THEMA-AVONDEN